Bilişsel Davranışçı Terapi

Bilişsel Davranışçı Terapi bireylerin olayları algılama, yorumlama ve anlamlandırma biçimleriyle ilgilenerek yanlış yorumlamaları, işlevsel olmayan otomatik düşünceleri değiştirmeye odaklanır ve bundan hareketle iki temel ilkeye vurgu yapar.

Attentioner Dikkatimi Topluyorum Programı

Attentioner, 7-18 yaş bireylerin dikkat ve ilgili tüm yürütücü işlevlerini etkili bir biçimde iyileştiren bireysel ve grup programıdır.

Yönlendirmesiz (Çocuk Merkezli) Oyun Terapisi

Çocuklar kendilerini sözel olarak ifade etme konusunda yetişkinler kadar iyi değillerdir. Bu nedenle genel bir psikoterapi tekniği çocuklara yabancı gelebilir ve bu da beklenen sonuçların elde edilmesini zorlaştırır.

Sanat Terapisi

Sanatsal yaratımın temel ilkelerini ve tekniklerini, psikoloji bilgisiyle birleştiren sanat terapisi; çizim, boyama, kolaj, müzik, heykel ve benzeri sanatsal aktivitelerle bireylerin kendilerini ifade etmesini, iyi oluş hallerini artırmalarını sağlar.

Öyküsel (Narrative) Terapi

Anılarımız, yakın zamanlı deneyimlerimiz ve geleceğe yönelik hayallerimiz yaşam öykümüzü oluşturan bileşenlerdir. Bu öyküler aracılığıyla kim olduğumuzu anlamlandırmaya çalışır ve bir benlik kurgusu oluştururuz.

Bebek Oyun Grupları

Gelişim döneminde 0-3 yaş dönemi fiziksel ve psikolojik gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Bu dönemde çocuklara sağlanan imkanların ve zengin uyaranların olması çok önemlidir.

Kum Tepsisi Terapisi

Kum tepsisi terapisi, genellikle çocuklar ve gençlerle kullanılan bir terapi yöntemidir. Bu terapi, kişinin duygusal ve zihinsel sağlığını desteklemeyi amaçlar.

Filial Terapi

Filial terapi, çocuklarla çalışan terapistin, aile üyelerine rehberlik ederek aile içinde daha etkili bir iletişim kurmalarını hedefleyen bir terapi türüdür. Bu terapi, genellikle 2- 10 yaş arasındaki çocuklarla çalışan terapistler tarafından kullanılır.

Kukla Terapisi

Üç bin yıldan bu yana kuklalar kullanılmaktadır ve insanlar kuklalarla özdeşleşir ve kuklalarda kendilerinin veya benliklerinin bir parçasını görürler. Kuklalar, onu canlandıranların içsel- zihinsel durumlarını taşır.